Over mij en mijn werk

Na een periode bezig geweest te zijn met textiel, ben ik in 1992 weer met tekenen en schilderen begonnen. Als basis heb ik een aantal jaren lerarenopleiding handvaardigheid(Minerva) en tekenen/stofversieren(Kruitlaan). Ik sloot mij aan bij de Teken & Schildergroep in Roden.

Gedurende de laatste 20 jaar heb ik veel lessen en workshops gevolgd in verschillende technieken bij verschillende docenten in aquarel, druktechnieken en beeldhouwen.
Ik vind het leuk allerlei technieken uit te proberen en te experimenteren. Meestal ben ik een periode bezig mij te verdiepen in een bepaalde techniek.

Mijn werk kenmerkt zich door expressief kleurgebruik, geaccentueerd met zwarte lijnen, veel contrast en licht is belangrijk. Mijn stijl is soms figuratief, geabstraheerd realistisch en ik vind het een uitdaging om abstract te werken. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, landschappen en dieren . Ook modeltekenen en -schilderen is voor mij een must om te blijven doen, niet alleen vanwege het blijven focussen op vorm en lijn , maar vooral omdat dit zoveel uitdaging heeft.

Exposeren is ook erg leuk om te laten zien wat mij inspireert en hoe ik dit op doek of papier uitbeeld. Ik hoop daarmee een groot publiek te bereiken.
Ik heb de laatste jaren veel geexposeert zowel solo als met de Teken&Schildergroep. Ook sta ik regelmatig op kunstmarkten en doe ik mee aan de nieuw georganiseerde Open Atelierroute Kunstmomenten Noordenveld in september 2011.